Hogyan működik az egészségpénztár?
2018. június 26. írta: agota59

Hogyan működik az egészségpénztár?

 Az egészségpénztár egy számla, amihez jár egy kártya,

 

amivel fizethetsz a magánorvosnál, a gyógyszertárban és egyéb elfogadó helyeken. Ha nem fogadják el a kártyádat, akkor kérsz egy számlát, amit postai úton a kitöltött igénylőlappal elküldesz a pénztáradnak és két héten belül a számládon van a pénz az egészségpénztári számládról. Remekül működik az egyedi kártya is, ami az egészségpénztári kártyád összekapcsolása a bankszámláddal, így nem kell az egészségpénztári egyenleget figyelni fizetéskor.

Érdemes havonta befizetni egy kisebb összeget, illetve amikor nagyobb egészségügyi beruházásunk van (magánkórház, magánszülés, fogorvos), akkor a fizetendő összeget érdemes ráutalni az egészségpénztári számlára és majd onnan fizetni a szolgáltatásokat.

Látható, hogy az egészségpénztáraknál  a költségek változóak.

89_1.JPG

 Az egészségpénztár jó választás mindenkinek, aki adózott jövedelemmel rendelkezik, mert az egyéni befizetések után 20%, maximum 150.000 Ft adó-visszatérítés vehető igénybe.

 

Hogyan lehet belépni az egészségpénztárba?

A pénztári számlanyitás egyszeri 5000 Ft befizetésével lehetséges.

Ez tartalmazza az alapszolgáltatást, mely havi 85 Ft-ba kerül és a pénztár negyedévente különíti el a 255 Ft-ot a tag számlája terhére.

Az egyenleg terhére más egészségügyi szolgáltatásokat igényelhet és egészségmegőrző termékeket is vásárolhat

 2.JPG

Töltse ki a pénztár online nyomtatványát, majd a kitöltött és aláírt nyomtatványt egy eredeti példányban juttassa el címünkre, melyet az oldal alján megtalál. /Ha nem tudja kinyomtatni, akkor hívjon fel és küldünk belépési nyomtatványt/

A nyomtatványt felvisszük az adatbázisba, megkapja a tagsági számát, majd eljuttatjuk a pénztár címére. A pénztár a beérkezést és befizetést követően haladéktalanul megkezdi a tagság aktiválását. Hamarosan meg fogja kapni a visszaigazolást és az egészségkártyáját is. 

Belépési nyomtatványt itt tudja letöltetni

 

Kérjen bővebb infót!   egeszseginfo18@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-info.blog.hu/api/trackback/id/tr5714069721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása