Hogyan vásárolhatunk egészségpénztári tagként?
2018. június 21. írta: agota59

Hogyan vásárolhatunk egészségpénztári tagként?

Ne hagyjuk veszni a 20 % adóvisszatérítést!

Az egészségpénztári tagság sokak számára kevésbé ismert, így számtalan előnyét sem ismerik. Nem csak szolgáltatásokra vehetjük igénybe: pl. orvosi kezelések, vizsgálatok, egynapos műtétek, kórházi ápolás.  

Vásárolhatunk is, de hogy lehet a legjobban kihasználni a  lehetőségeket?

Hogyan vásároljunk?

Egészségpénztári kártyával: Az egészségkártyát gyakorlatilag ugyanúgy használhatja, mint a bankkártyát, így készpénzhasználat nélkül, közvetlenül az egészségszámlájáról fizethet.

Készpénzzel: Ha nem rendelkezik elegendő fedezettel egészségszámláján, vagy adott partnerünk nem rendelkezik kártyaelfogadó terminállal, kérjen számlát a megvásárolt termékről, szolgáltatásról és küldje be pénztárunkhoz.

Egészségkártyáját  összeköthetii bankkártyájával, így többé nem kell azon aggódnia, hogy egészségszámláján van-e elegendő fedezet, hiszen az vásárláskor automatikusan feltöltődik bankszámlájáról. Így csökkentheti a beküldendő készpénzes számlákkal járó ügyintézést.

 

                     depositphotos_100560680-stock-photo-pos-terminal-with-credit-card.jpgEgészségkártyával POS terminálon

Ugyanúgy használhatja egészségpénztári kártyáját, mint egy bankkártyát.

Így készpénzhasználat nélkül, közvetlenül az egészségszámlájáról fizethet a pénztárral kártya elfogadásra szerződött szolgáltatóknál.

A rendszer automatikusan ellenőrzi az Ön egészségpénztári számlájának egyenlegét, és amennyiben elegendő a fedezet, engedélyezi a vásárlást. A szolgáltatás igénybevételéről a számlát a szolgáltató küldi meg a pénztár felé, azzal Önnek nincs teendője. 

 

  letoltes_1.jpg                                Egyedi egészségkártyával

Így akkor is vásárolhat EP kártyájával, ha nincs pénz egészségszámláján, hiszen az a vásárláskor automatikusan feltöltődik bankkártyájáról.

Ennek köszönhetően nem kell pénzt parkoltatnia EP számláján, vagy befizetéssel bajlódnia. 

 

keszpenz-forint.png                         Készpénzzel vagy bankkártyával

A pénztár a számla ellenértékét – az Ön egészségpénztári számláján rendelkezésre álló fedezet erejéig – a számla beérkezésétől számított 3 munkanapon belül átutalja a megadott bankszámlára.

 

Ne feledjük, hogy a számlánkra beérkező egyéni befizetések után jár az adókedvezmény, melynek aktuális összegét nyomon követheti az egészségpénztári tagi felületen.  Elszámolható adókevezmény  évi 150.000 Ft. 

Érdeklődjön: egeszseginfo18@gmail.com

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-info.blog.hu/api/trackback/id/tr314059952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása